Particulieren

  Dak zoekt ‘groene’ deelnemers Zonnepanelen zijn alleen rendabel wanneer uw dak een gunstige ligging heeft. Helaas is niet ieder dak geschikt. Toch kan iedereen met een eigen woning, nu of straks, gebruik maken van de voordelen van zonne-energie. Wanneer u inschrijft op een zonnepanelenproject bij u in de buurt, kunt ook u bijdragen aan het opwekken van duurzame zonne-energie en deelt u mee in de opbrengst. Dat scheelt behoorlijk in uw portemonnee. Een ideale uitkomst wanneer u zelf geen geschikt dak heeft of gewoonweg zelf geen zonnepanelen op uw dak wilt.

Postcoderoos

Wanneer u binnen een bepaalde straal van één van de aangeboden zonnepanelenprojecten woont, kunt u deelnemen voor circa € 325,- per paneel inclusief montage, verzekering en onderhoud. Deze prijs is afhankelijk van de kosten van de nieuwe stroomaansluiting. Voor deze straal wordt vanuit de overheid de postcoderoos gehanteerd. Deelnemers moeten wonen binnen de postcode van het zonnepanelenproject of de daar aangrenzende postcodes. Check hier welke projecten lopen binnen uw postcoderoos.

Regeling verlaagd tarief

Als deelnemer krijgt u korting op uw energierekening vanuit de regeling verlaagd tarief. De hoeveelheid korting hangt af van het aantal zonnepanelen waar u op inschrijft. Bovendien krijgen deelnemers vanaf 2017 minimaal € 0,09 cent per kilowattuur terug aan energiebelasting. Per paneel is dat al snel € 30,- per jaar. Deze belastingkorting wordt eveneens door de energieleverancier verrekend met uw energierekening. Kies ook voor zonne-energie en schrijf u vrijblijvend in.

Hoe het werkt

 
  • Iedereen met eigen woning in de postcoderoos gebieden waar projecten lopen, kan inschrijven.
  • Maximaal 10 panelen per woning bij veel inschrijvingen.
  • Ieder zonnepaneel levert u 225 kWh of € 45,- per jaar op.
  • De zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar.
  • De terugverdientijd is circa 7 jaar.
  • Vrijblijvende inschrijving, pas na ondertekening notariële akte is de overeenkomst binde
  • Door ondertekening wordt u automatisch deelnemer van de gezamenlijke coöperatie.
  • Projectmanagement ligt in handen van een onafhankelijke partij, Het Gezamenlijke Energiebedrijf.

Coöperatie

Voor ieder zonnepanelenproject wordt door het Gezamenlijke Energiebedrijf een coöperatie opgericht. Hierin worden afspraken van de locatie aanbieder, de deelnemers en de energieproducent vastgelegd. De coöperatie wekt de energie op en verkoopt deze aan de energie producent . De coöperatie ontvangt een vergoeding van de energie producent voor elke deelnemer die deze zonne-energie afneemt. Na verrekening van kosten voor administratie, verzekering en reserveringen, worden de positieve baten naar rato van deelname uitgekeerd aan de leden.  

Het Gezamenlijke Energiebedrijf - Particulieren

Op naar een milieuvriendelijke zonnige toekomst waar iedereen aan bij kan dragen èn mee kan delen in de opbrengst!